Canada og Alaska

Bryllupsrejse 4 uger i 2003

Del 2

Dag 7 -

  Jasper -

     
Dag 7

24. maj 2003

 Whistlers camp, Jasper - Saskatoon Island park

Afgang 08.45  Ankomst 17.40     Kørt 424 km

Vejr.  Sol, letskyet, og varmt ca. 20 grader om morgenen.

Dejlig morgen, med varmt vejr. Vi startede med at køre ind i Jasper by, hvor vi tankede op og købte ind. Ikke langt fra byen, så jeg et dyr ligge inde på en græsmark. Jeg råbte holdt og Svend fik os ind på en holdeplads lige ved siden af. Ja vi er stadig ikke sikker på hvad det var for et dyr. Coyote eller ulv. Jeg sted ud af bilen og gik lidt imod den, den var ikke bange men havde observeret at jeg var der. Den gik så rundt om et træ, og så ud som om den var på jagt efter noget. Det var  utrolig at se sådant et dyr på tæt hold.

 

 

 

Natasha, Grande Cache, Alberta

Natasha, Grande Cache, Alberta

 

  I byen Hinton drejede vi fra HW 16 og op på HW 40, den såkaldte Bighorn route, og begyndte nu for alvor at køre nordpå. Lige fra vi drejede fra kunne vi mærke at der nu faktisk slet ingen biler var, der kunne gå halve timer mellem et møde med en anden bil. Også landskabet ændrede sig, vi kom ud af bjergene og ind i nåle og birke skove der strakte sig over hele strækningen. Vi gjorde holdt i Grande Cache til frokost, den eneste by på strækningen. En meget hyggelig lille by som ligger på en bakketop med udsigt ud over det store landskab med bjergene i det fjerne. Selve centrum, med butikker virkede noget nedkørt, og de lokale vi talte med, fortalte da også at byen havde en dårlig vækst.
Vi så mange dyr hele dagen, men ingen bjørne. I den store by Grande Praire, fik vi skiftet olie på bilen, uden nogen af os steg ud. I Canada har de olieskifts værksteder, hvor man bare køre ind og de skifter med det samme. Vi skulle skifte olie flere gange under turen, efter et hvis antal kilometer, Cruisecanada betalte os så pengene tilbage ved aflevering.

Ca. 20 km efter Grande Praire, kørte vi ind til Saskatoon Island Park, for at overnatte. Det er et meget populært dagsudflugtsted, hvor der er badestrand, både og forskellige aktiviteter. Området er også reservat for trompet svaner. Det var dejligt vejr, og vi gik ned til vandet og legede med Natashas nyindkøbte strandlegetøj. Flot solnedgang, som Svend blev sendt ud for at fotografere, der fandt han ud af at solen gik meget langsom ned på disse breddegrader, og at der er lidt myg ved søen.

Dyr set denne dag:

HW 16,  Masser af Bighorn får, 4 Elke, 4 Hjorte, Canada gæs, 4 Bjerggeder, 2 Caribou, 1 Ulv eller Coyote

HW 40,  Masser af Mule Hjorte, 2 Caribou

 

 

Mile 0, Dawson Creek,British Columbia

Mile 0, Dawson Creek, British Columbia

Kiskatinaw River bridge, Alaska Highway, British Columbia

Kiskatinaw River bridge, Alaska Highway, British Columbia

  Dag 8

25. maj 2003

 Saskatoon Island park - Pink Mountain

Afgang 08.45  Ankomst 14.25     Kørt 338km

Vejr.  Sol, letskyet, og varmt ca. 18 grader

Vi kørte igennem landbrugsjord indtil Dawson Creek. I Dawson Creek stoppede vi ved de obligatoriske monomenter for Alaska Highway. Alaska Highway blev bygget i 1942 på 8 måneder, af Amerikanske soldater, efter at Japanerne havde bombet Pearl Harbour, var de bange for at de ville indtage Alaska. Så man byggede vejen så de hurtigt kunne få militær til området. Alaska Highway går fra Dawson Creek 2237 km op til Delta Junction i Alaska. Nu er man så ved at omlægge meget af ruten, så den både bliver korter og mere direkte at køre på. Så alle de gamle Mileposts bliver med tiden mere ukorrekte. Hele vejen bliver fulgt af Mileposts, så man hele tiden kan orientere sig hvor man er. Vi havde også hjemmefra købt bogen The Milepost som udkommer hvert år som specialisere sig i hele området Vestcanada og Alaska. Der kan man følge vejen kilometer efter kilometer. Hvornår den næste tankstation kommer, hvor der er camps og hvor man kan køber ind o.s.v.

Nå men i Dawson Creek er altså Mile 0, starten på Alaska Highway. Byen trives også derved, da de fleste gør et stop i byen. Vi var inde i en souvenir butik, hvor vi købte postkort. Damen var så sød, at hun forærede pigerne hver  en bamse. Meget flinke og venlige mennesker de canadiere.

Fra Dawson Creek gik turen videre nordpå igennem store skove. Lidt uden for Dawson kunne man køre et lille loop af den gamle vej, derpå var der en fantastisk bro. Kiskatinaw River bridge, som er den eneste originale træ bro stadig i brug i dag. Den er 162 meter lang og bure sig igennem landskabet. Lige før broen, kørte vi forbi en farmer der hed Flemming Nielsen. Et familieret  navn i udlandet.

 

Fra broen gik turen videre af den nye Alaska highway op igennem store nåleskove til Pink Mountain, hvor vi havde bestemt os for at overnatte. Der var ingen by, kun campground og benzin tank med en lille butik. Hyggeligt sted med indianer tipi og heste i baghaven. Vi slappede af og bagte kartofler på en grill, pigerne syntes det var sjovt, Natasha var næsten ikke til at få fra den flotte tipi med bålplads i midten som hun kunne danse rundt om.

Dyr set denne dag:

1 hare, 1 ræv, 1 hjort + mange døde dyr langs vejkanten

 

Vi laver bagte kartofler, Pink Mountain, British Columbia

Vi lavede bagte kartofler, Pink Mountain, British Columbia

 

Stone sheeps, Alaska Highway, British Columbia

Stone sheeps, Alaska Highway, British Columbia

  Dag 9

26. maj 2003

 Pink Mountain - Northern Rockies Lodge, Muncho Lake

Afgang 08.10  Ankomst 16.30     Kørt 470 km

Vejr.  Sol, letskyet, og koldt

Vi kørte op ad meget snoede bjergveje, efter frokost og benzinstop i Fort Nelson. Det er et meget øde og varierende landskab.Vi begyndte også at se dyr igen, også et nyt, Stone Sheep, meget lig Bighorn men mørkere i pelsen. Vi kom til den store Muncho Lake og fulgte søen i mange kilometer indtil vi ankom til Northern Rockies Lodge, hvor vi som eneste RV havde frit valg med den superbe udsigt over en af de flotteste søer jeg endnu har set. Desværre var søen også her delvis frosset, men farverne var helt vidunderlige. Lodgen er ejet af et yngre par fra Schweiz , som havde emigreret til en skøn og naturdejlig tilværelse.

Herfra kan man flyve til ellers utilgængelige hytter eller nyde naturen ved søen. Lodge bygningen er også det største bjælkehus som ligger ved Alaska highway,  det er et imponerende hus med en restaurant, og hvor loft og pejs er åben op til kip. Her sad vi og nød et typisk europæisk måltid mad, Wienersnitzel.

Dyr set denne dag:

2 mule hjorte, 1 elgko, 1 ørn, 6 caribou, over 20 stone får   

 

 

Sort bjoern, Alaska Highway, British Columbia

Sort bjørn, Alaska Highway, British Columbia

 

  Muncho Lake, British Columbia

Muncho Lake, British Columbia

 

Dag 10

27. maj 2003

Northern Rockies Lodge, Muncho Lake - Liard River Hotsprings

Afgang 11.35  Ankomst 12.20     Kørt 63km

Vejr.  Koldt, overskyet, skyet

Vi vaskede tøj i Lodgen om formiddagen og nød den dejlige udsigt omkring søen, hvorefter vi kørte den korte vej til Liard River. Vi så en sort bjørn og nogle stone får, så en  flot køretur. Landskabet var også i dag helt fantastisk flot. Vi camperede i den statsejede camp som ligger i forbindelse med de varme kilder. Man skal gå ad et lang fortov som er bygget over det sumpede terræn, for at komme til de forskellige pools. Vandet stinker forfærdeligt, men det er dejligt at komme ned i det med temperaturer  helt op omkring de 50 grader. Stedet er også meget besøgt af sorte bjørne, så man skal være på vagt, vi så dog ingen.

Dyr set denne dag:

11 stone får, 1 sort bjørn

 
  Liard River Hotsprings, British Columbia

Liard River Hotsprings, British Columbia

    Dag 11

28. maj 2003

Liard River Hotsprings - Teslin Lake

Afgang 07.40  Ankomst 16.20     Kørt 476 km

Vejr.  flot solskin

En god dag med fint vejr, dog lidt regn i perioder. Dagen startede som store bjørnedag. Vi så den ene flotte brune og sorte bjørn efter den anden, og de var ikke bange, men gik bare og græssede i grøftekanten. En af bjørnene kom helt op til bilen og gik og snusede til den, til sidst blev jeg så bange at vi kørte videre, jeg  var bange for at den ville hoppe op af bilen. Det første vi så da vi forlod camperen var en stor bison som gik og græssede lige uden for. Et spændende dyr at se i vild natur, et dyr jeg normalt kun forbinder med fortid og cowboyfilm. Derefter kørte igennem 2 store vejarbejder med grus, fy fy, det måtte vi ikke, men der var jo ikke andre veje at vælge imellem. 

 

 

 

 

 

Frokosten blev indtaget i Watson Lake ved den berømte Signpost Forest. Skilteskoven blev startet af en amerikansk soldat i 1942, der var med til at bygge Alaska Highway Han havde hjemve,  og derfor satte han skilte op med hjemlige navne, og siden er det blevet en tradition at rejsende har skilte med til "skoven". Der er i dag omkring 48.000 stk. Efter Watson Lake så vi ikke flere bjørne den dag, så de var meget koncentreret omkring Watson Lake og Liard River området. Ankomst sidst på eftermiddagen til Teslin Lake og Mukluk Annies Salmon Bake . Det er et helt specielt sted med en utrolig charme og gæstfrihed. Her camperer man gratis hvis man spiser i deres restaurant til aften, derudover får man så også en gratis sejltur på søen om aften i deres husbåd, underholdt af Annies mand og deres gamle hund. Ved morgenmads-spisning får man så gratis RV wash. Der er et utrolig dejligt sted med skøn natur omkring.

Dyr set denne dag: 2 bisoner, 1 ræv, 8 sorte/brune bjørne, 1 grizzly, 2 bald eagles, 1 elk, 2 elge, 1 caribou, og et rør jeg troede var en bjørn, ( man ser en masse underlige ting som på afstand kan ligne et dyr, til grin for de andre.

   
    Dag 12

28. maj 2003

Teslin Lake - Kluane Lake

Afgang 08.30  Ankomst 16.30     Kørt 402 km

Vejr.  Sol og varmt