Peru rundt

 2 januar - 3 februar 2006

Del 3:  Posada Amazonas - Huanchaco

Del 1: Lima - Pisco - Nazca - Arequipa - Colca Canyon

Del 2: Puno - Titicaca - Amantani - Cusco - Inkastien

 

     
     
Søndag 22 januar 2006

Cusco - Pisac - Cusco

Familien Astrup, far og pigerne og jeg tog med lokalbus ud til det berømte marked i Pisac. Det var første gang jeg var der og som jeg så det var det helt sikkert blevet ødelagt af masseturismens kommen. Der var stort set kun turist boder på markedet og kun en lille håndfuld tilbage af de originale boder. Så lidt et flop, men vi havde da en okay tur, og Anette var kommet i snak med en ung lokal fyr i bussen, og han viste os rundt derude, uden at ville have noget for det. Tilbage i Cusco gik dagen med afslapning og pakning til morgendagens fly tur til Puerto Maldonado.

 

 

Natasha på flodtaxien på Rio Tambopata

Natasha på flodtaxien på Rio Tambopata

 

Mandag 23 januar 2006

Cusco - Puerto Maldonado

Vi fløj ved middagstid med Lan Peru ned til amazonen og byen Puerto Maldonado, hvor vi vil blev mødt af vores jungleturguider Samantha og Aldo. Først kom vi på deres kontor i Puerto Maldonado, hvor vi kunne stille noget af vores bagage. Derefter ind i byen til en dejlig frokost, inden vi kørte ca. 1 time af hullede jordveje til Rio Tambopata, hvor vi sejlede endnu 1 times tid op af floden til hvor Posada Amazonas ligger ca. 10 minutters gang fra floden af små stier igennem regnskoven. Vi nåede lige frem i skumringen, og nåede at se vores værelser inden det blev alt for mørkt. Der er kun en generator et par timer om dagen der belyser køkkenet og giver lidt strøm til en radio. Ellers er alt lys med stearinlys og olielamper.

 

 

Blomst i regnskoven ved Posada Amazonas

Blomst i regnskoven ved Posada Amazonas

Vort værelse på Posada Amazonas

Vort værelse på Posada Amazonas

 

  Vores værelser var meget simple med en side helt åben ud til skoven så alt kunne komme ind. Vi havde et aflåst skab i vært værelse til at ligge spiselig ting i ellers kunne man forvente at få besøg i sin tasker af forskellige sultne dyr. Dørene ind til værelserne var forhæng og kun tynde bambus vægge imellem værelserne så der var ikke meget privatliv. Lodgen var bygget med 5 store huse med en flot gangbro imellem de forskellige, belyst med olielamper. Vi boede i langhuset længst væk fra spisesalen så det var en hel vandring igennem regnskoven når man om aftenen skulle frem og tilbage. Ellers er det et sted man går tidlig i seng, da mange af aktiviteterne foregår meget tidlig om morgenen.
Tirsdag 24 januar 2006

Posada Amazonas

Vi blev så vækket kl. 04 denne første morgen, og gik igennem skoven i halvmørke med brøleabernes brøl i det fjerne, og alle de andre morgenlyde i junglen. Vi gik ned af floden og sejlede yderligere 15 minutter op af floden og gik i land på den anden side, her vandrede vi 45 minutter til en sø der hedder Tres Chimbadas her sejlede vi rundt i katamaran og så forskellige fugle, mange papegøjer flyve over søen og vi så også i det fjerne de flotte store sø oddere. Vi prøvede også at fange piratfisk, hvilket Nicolai syntes var meget spændende. Derefter samme vej tilbage, og i løbet af dagen var der flere aktiviteter, men jeg valgte at blive på lodgen med pigerne, da de ikke kunne følge med på turene da vi skulle gå i gummistøvler og mudder op til knæene. Der var også i tonsvis af myg ligeså snart man bevægede sig bort fra lodgen.

 

Aldo med piratfisk, Tres Chimbadas sø

Aldo med piratfisk, Tres Chimbadas sø

Pers fødselsdag på Posada Amazonas

Pers fødselsdag på Posada Amazonas

  Onsdag 25 januar 2006

Posada Amazonas

Denne dag var der ture ud til et stort canopy tårn, som var 35 meter højt, jeg nåede godt over halvejen og der stoppede min højdeskræk mig desværre. Senere på dagen gik vi ud til nogle papegøje mineral klitter, hvor vi sad i skjul under en grøn presenning. Træet over os blev fyldt med flere og flere rød/blå araer, men uheldigvis kom der en stor ørn lige inden de skulle til at flyve ned til klitten og skræmte dem alle væk. Men et fantastisk syn da de ca. 30 store blå/røde fugle fløj væk i alle retninger. Vi mødte også en flok aber på ca. 50 individer, af 3 forskellige arter, de er desværre lidt svære at få gode billeder af i skoven.

Om aftenen holdt vi Pers fødselsdag, hvor han gav vin og personalet overraskede ham med kage. Hvorefter han holdt en fin tale og takkede for turen. Dette var også sidste fælles aften, da 4 skulle flyve hjem dagen efter.

Torsdag 26 januar 2006

Posada Amazonas - Lima - Huanchaco

 

Efter morgenmaden sejlede vi tilbage til Puerto Maldonado for at tage flyveren til Lima, og derfra videre med fly op til det nordlige Peru og fiskerlandsbyen Huanchaco, som skulle være vores hjem den sidste uge. I Lima var der hurtig afsked med de 4 der skulle hjem, da vi kun havde kort tid til fly skift. Huanchaco er en skøn lille perle, hvor der ikke sker det helt store. Fiskerne sejler ud på havet i deres små sivbåde. Her er en god strand og masser af gode billige fiskerestauranter. Byen er meget stille om aftenen og man kan gå tidlig til ro.

Vi blev hentet i lufthavnen af Poul, vores hotelvært og kørte de 10 minutter hen til Hostal Huankarute, et dejligt familiedrevet sted, med pool og masser af legeaktiviteter for ungerne. Man skal bare lige gå uden for porten så er man direkte ved Stillehavet hvilket man også kunne høre om natten når det var højvande.

 

 

 

Solnedgangen foran Hostal Huankarute, Huanchaco

Solnedgangen foran Hostal Huankarute, Huanchaco

Chanchan, Trujillo

Chanchan, Trujillo

  Fredag 27 januar - Torsdag 2 februar  2006

Huanchaco

1 hle uge havde  vi her i det nordlige Peru. Vi tog ud og så de flotte Chimu-ruiner, Chan Chan, som er verdens største lerstensby bygget omkring år 850 –1470 hvor her boede omkring 60.000 mennesker. Nogle af de mest interessante ruiner jeg har set. De er velbevarede da der sjældent regner i området. Vi besøgte 2 templer, også bygget af Chimu folket, og de 2 store sol og måne pyramider bygget af Moche folket. Her  kunne jeg se hvor langt arkæologerne var kommet siden jeg var her for 10 år siden med deres udgravninger, det var helt imponerende hvor meget der gemte sig i månepyramiden.. Trujillo by som alt dette ligger rundt om var også et besøg værd, her besøgte vi 2 gange den italienske restaurant De Marco, hvor de har de bedste kager i verden og det største udvalg jeg har set.

 

 

Ellers gik dagene med afslapning på stranden, hvor vi fandt vores stamsted ved fiskerne og deres sivbåde. Her kom vi i snak med en ung tysker som læste til havbiolog, han boede ved Carlos en af fiskerne i 3 måneder og fulgte deres hverdag, det var led af 5 steder rundt om i verden hvor han forskede i speciel fiskeri.  

Traditionel fisker i Huanchaco

Traditionel fisker i Huanchaco

 

Månepyramiden, Trujillo

Månepyramiden, Trujillo

 

 

Natasha hjælper fiskerne, Huanchaco

Natasha hjælper fiskerne, Huanchaco

Natasha med fiskerne, Huanchaco

Natasha med fiskerne, Huanchaco

 

Drenge på stranden, Huanchaco

Drenge på stranden, Huanchaco

 

Nadia nyder strandlivet, Huanchaco

Nadia nyder strandlivet, Huanchaco

 

  Torsdag stod den så på hjemrejse, Rosie vores værtinde tog med os ind til Trujillo og sagde farvel til os efter en skøn uge, og vi kørte fra Trujillo kl. 08.00 med ankomst i Lima ved 17 tiden hvorefter vi tog en taxi de sidste kilometer til lufthavnen. Og med flyet hjem. Hele hjemturen varede ca. 35 timer så det var godt mørbankede folk der stod af hjemme i Billund på en kold kold februar aften, efter 5 uger i det skønne Peru, med ønsket om et snarligt gensyn, forhåbentligt allerede til næste år.
  Fiskere i solnedgangen, Huanchaco

Fiskere i solnedgangen, Huanchaco

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del 1: Lima - Pisco - Nazca - Arequipa - Colca Canyon

Del 2: Puno - Titicaca - Amantani - Cusco - Inkastien